Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ σοκολατόπιτα στην ανοιξιάτικη εκδοχή της εμπλουτίζεται με φρέσκες φράουλες, που της χαρίζουν μια δροσάτη, φρέσκια νότα.
Υλικά
260 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα για πασπάλισμα
2 αυγά
2 κρόκοι αυγών
15 γρ. κορν φλάουρ
20 φράουλες, ολόκληρες
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σοκολατόπιτα με φράουλες, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ.
Περιμένουμε ένα λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα, και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους170°C.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα ολόκληρα αυγά, την άχνη και το κορν φλάουρ.
Αδειάζουμε μέσα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και τοποθετούμε στο εσωτερικό του ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε κόψει στην ίδια διάμετρο (εναλλακτικά, μπορούμε να βουτυρώσουμε και να αλευρώσουμε το ταψί).
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε στην επιφάνειά του τις φράουλες, όρθιες (με το σημείο που ήταν το κοτσάνι προς τα κάτω).
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.