Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΑπολαυστικό ρόφημα ζεστής σοκολάτας με έντονα αρώματα κάρδαμου.
Αριστοτέλης Παναγιώταρος
Υλικά
180 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
40 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
40 γρ. κουβερτούρα με περιεκτικότητα 50-55% κακάο
1/3 κουτ. γλυκού κάρδαμο (κακουλέ) ή αστεροειδή γλυκάνισο, κοπανισμένα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
Διαδικασία
1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το κάρδαμο ή τον αστεροειδή γλυκάνισο και το βάζουμε στη φωτιά.
Αποσύρουμε το γάλα λίγο πριν αρχίσει να βράζει (πρέπει να είναι πολύ καυτό).
Το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.