Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 3 μπανάνες ώριμες
- 2/3 της κούπας γάλα
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- λίγη τρούφα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Τις αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να γίνουν παγάκια. Τότε τις χτυπάμε στο μούλτι με 2-3 κουταλιές από το γάλα μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κακάο και το μέλι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα. Σερβίρουμε το παγωτό πασπαλίζοντας με λίγη τρούφα.