Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝηστίσιμα τρουφάκια, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό!
Υλικά
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
170 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
1 κουτ. σούπας κονιάκ ή ουίσκι ή ρούμι
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα + 1 κουτ. σούπας καρύδια σε σκόνη
κακάο, τρούφα, καρύδα, για την επικάλυψη
Μυστικά
Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε, αντί για τριμμένη φρυγανιά, να χρησιμοποιήσουμε μπισκότο.
Διαδικασία
Για τα νηστίσιμα τρουφάκια βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα σε μία κατσαρόλα.
Tοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Aποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καλά ομογενοποιημένη μάζα.
Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια και τα βουτάμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή σε κακάο.
Τα νηστίσιμα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο.