Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
300 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
1 κάψουλα βανιλίνη
1 τσιμπιά αλάτι
4 ασπράδια από μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας σπασμένη σοκολάτα κουβερτούρα
3/4 κούπας σπασμένα καρύδια καραμελόχαρτα στρογγυλά, μεγάλα - υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C, στον αέρα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώνουμε σε αυτή τα στερεά υλικά του μπολ. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα χοντροσπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Θα προκύψει ένα υδαρές μείγμα, το οποίο μοιράζουμε στα καραμελόχαρτα, από 2 κουτ. σούπας στο καθένα. Τοποθετούμε τα καραμελόχαρτα πάνω σε ένα ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 – 18 λεπτά.
Μυστικό: Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς της προτίμησής μας, για παράδειγμα φουντούκια ή αμύγδαλα ή και κουβερτούρα γάλακτος.