Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑυτό το γλυκό θα ξετρελάνει τα παιδιά αλλά και τις μαμάδες!
Υλικά
- 180 γρ. Maltesers
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 180 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Θρυμματίζουμε περίπου 30 γρ. από τα maltesers. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Ενσωματώνουμε τα ολόκληρα maltesers, δηλαδή τα 150 γρ. και τα σπασμένα μπισκότα, ανακατεύοντας απαλά. Ντύνουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μας. Ρίχνουμε από πάνω τα θρυμματισμένα maltesers και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες. Ξεφορμάρουμε τραβώντας προς τα πάνω τη μεμβράνη ή τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες.