Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 1 κούπα νερό βραστό
- 4 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά σοκολάτας, ψιλοσπασμένα
Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε παγωμένο νερό (1 κούπα). Τα αφήνουμε 10 λεπτά, τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν. Προσθέτουμε το κακάο μέσα στο νερό με τις ζελατίνες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το εβαπορέ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το ζαχαρούχο με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαν γιαούρτι. Δεν χρειάζεται να πήξει πολύ το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος με τη ζελατίνη και το κακάο στην κρέμα με το ζαχαρούχο. Ενσωματώνουμε τα μπισκότα και αδειάζουμε την πανακότα σε μια φόρμα για κέικ με την τρύπα στη μέση. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.