Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια μους σοκολάτας είναι πάντα ευπρόσδεκτη από μικρούς και μεγάλους. Φέτος, λοιπόν, στο γιορτινό μας τραπέζι την φτιάχνουμε με κουβερτούρα και μαρσμέλοους και τη διακοσμούμε με φρούτα του δάσους.
Κυριακή Δασύρα
Υλικά
60 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε κυβάκια
250 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
3 1⁄2 κούπες ζαχαρωτά μίνι μαρσμέλοους (σε πολλά ζαχαροπλαστεία και στα σούπερ μάρκετ)
1/4 κούπας νερό ζεστό
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση
φρέσκα φρούτα του δάσους
φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το βούτυρο, την κουβερτούρα, τα μαρσμέλοους και το νερό σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Αν φαίνεται ότι τα υλικά διαχωρίστηκαν μεταξύ τους και το μείγμα δείχνει «κομμένο», δεν ανησυχούμε, ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα και θα ομογενοποιηθούν πάλι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί σαν γιαούρτι.
Την προσθέτουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και την ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Μοιράζουμε τη μους σε 6 ατομικά μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να κρυώσουν.
Διακοσμούμε, τη μους σοκολάτας, με τα φρέσκα φρούτα του δάσους και τα φύλλα μέντας ή δυόσμου.