Υλικά
750 γρ. μπανάνες ώριμες
800 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
χυμός από 1 λεμόνι
250 γρ. σοκολάτα
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα με τις μπανάνες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μόνο μία βράση. Τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επομένη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμη 5 λεπτά. Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά να πάρει η μαρμελάδα ακόμη μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε αμέσως. Φυλάμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.