Κείμενο: Αντώνης Σελέκος
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑπίθανη νουαζέτα σε έναν πλούσιο κορμό με εκπληκτική εμφάνιση και γεύση. Έχει σοκολάτα γάλακτος, άρωμα πορτοκαλιού, φρουτένια γεύση κράνμπερις και μπόλικα φουντούκια!
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
125 γρ. βούτυρο αγελάδας
200 γρ. (1 κούπα) ζαχαρούχο γάλα
40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
270 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα και καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 180°C για 7-8 λεπτά
125 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τον κορμό με σοκολάτα γάλακτος, κράνμπερις, πορτοκάλι και φουντούκια, πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντάς τα σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό ή εναλλακτικά σε φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W, ανακατεύοντας πότε πότε).
Αποσύρουμε το λιωμένο μείγμα από τη φωτιά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αδειάζουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα 170 γρ. φουντούκια και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε και πάλι.
Κόβουμε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης με μήκος 40 εκ. και τα τεντώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια, κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο, για να φτιάξουμε ένα πιο χοντρό και πιο ανθεκτικό φύλλο.
Στο κέντρο και κατά μήκος του διπλού φύλλου αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα που ετοιμάσαμε, κουταλιά κουταλιά.
Τυλίγουμε με τη μεμβράνη, φτιάχνοντας ένα ρολό, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι ο κορμός να σφίξει καλά.
Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, ώστε να ζεσταθεί λίγο η επιφάνεια του κορμού.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ρολάρουμε τον κορμό στα υπόλοιπα φουντούκια (100 γρ.) μέχρι να καλυφθεί καλά, παντού.
Βάζουμε τον κορμό με σοκολάτα γάλακτος, κράνμπερις, πορτοκάλι και φουντούκια σε πιατέλα και σερβίρουμε, κόβοντας φέτες.