Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΟ κλασικός κορμός σοκολάτας με νηστίσιμα μπισκότα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Υλικά
240 γρ. μαργαρίνη
240 γρ. (1 κούπα + 3 κουτ. σούπας) γάλα αμυγδάλου
240 γρ. (1 κούπα + 1/4 της κούπας) ζάχαρη
40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο
160 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
450 γρ. μπισκότα νηστίσιμα (του εμπορίου ή σπιτικά), σπασμένα με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια
Μυστικά
Αν θέλουμε, μπορούμε να φορμάρουμε τον κορμό μέσα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε προηγουμένως καλύψει με μεμβράνη. Μόλις παγώσει ο κορμός, μπορούμε να τον ρολάρουμε μέσα σε λίγο κακάο, πριν σερβίρουμε.
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε μπαστούνι (κορμό) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.