Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜπορούμε αν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παντεσπάνι, για να γλιτώσουμε χρόνο.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
Παντεσπάνι
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
Σιρόπι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Κρέμα σοκολάτας
- 400 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35- 36% λιπαρά, πολύ κρύα
- 200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 12 μίνι συσκευασίες Kit Kat (καθεμία περιέχει 4 τεμάχια, συνολικά δηλαδή 48 «μπαστουνάκια») κακάο για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Παντεσπάνι
- Για να ετοιμάσουμε την τούρτα γενεθλίων κιτ κατ κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά μέσα στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. (που έχουμε κλείσει στο κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μία μέρα νωρίτερα, για να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα).
Σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Κρέμα
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η κουβερτούρα από τη θερμοκρασία του γάλακτος και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να χλιαρύνει αρκετά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή (περίπου όπως είναι το γιαούρτι) και όχι μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.
Συναρμολόγηση
- Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε δύο ή τρεις οριζόντιες φέτες (ανάλογα με το πόσο επιδέξιοι είμαστε) με ένα μαχαίρι ψωμιού.
- Τοποθετούμε τη μία φέτα σε μια πιατέλα, μέσα σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου.
- Ραντίζουμε το παντεσπάνι με σιρόπι και απλώνουμε από πάνω το 1/3 ή το 1/2 της σοκολατένιας κρέμας (ανάλογα με το αν κόψαμε δύο ή τρία παντεσπάνια).
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και τελειώνουμε με κρέμα, κρατώντας λίγη για τα πλαϊνά (προς το παρόν την κρατάμε στο ψυγείο).
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά.
- Ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας το τσέρκι με ένα πιστολάκι μαλλιών και αφαιρώντας το.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στα πλαϊνά και τοποθετούμε όρθια γύρω γύρω τα kit kat, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την περιφέρεια.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρουμε.