
Κείμενο: Νικολέτα Δελατόλα - Φώσκολου
Φωτογραφία: Στεφανία Βασιλείου @TETIFLAKES
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολο, γευστικό, νοσταλγικό, το μωσαϊκό είναι το σοκολατένια γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων. Εδώ έχει ζαχαρούχο γάλα, καρύδια και κονιάκ.
Υλικά
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 200 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 πακέτα πτι μπερ
- 1/4 κούπας (50 γρ.) κονιάκ
- 1/2 κούπα καρυδόψιχα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και καρύδια λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στα μπισκότα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα υλικά καλά με το μείγμα σοκολάτας.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε τη μισή ποσότητα του μείγματος στην άκρη της, τυλίγουμε σε ρολό και το διαμορφώνουμε να έχει ωραίο σχήμα και μήκος περίπου 35 εκ
- Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο άλλο ένα ρολό με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, το βγάζουμε, το ξετυλίγουμε και κόβουμε φέτες.