Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα ζουμερό μείγμα σαν αυτό με το οποίο φτιάχνουμε τρούφες, βάζουμε σε φόρμα για κέικ, δεν το ψήνουμε και έχουμε σε ελάχιστο χρόνο ένα γλύκισμα μοναδικό, το no bake cake!
Ζωή Τσολακίδου
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1 ποτήρι καρύδια
- 1 ποτήρι καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη (ινδοκάρυδο)
- 1½ ποτήρι ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας κακάο
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
- 1-2 σακουλάκια τρούφα σοκολάτας
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, σε δόσεις, γιατί δεν χωράνε όλα μαζί, και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοτρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα αδειάζουμε και αυτά στο μπολ με τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το εβαπορέ και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Το αδειάζουμε σε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα της αρεσκείας μας.
- Καλύπτουμε την επιφάνειά του με τρούφα και την πιέζουμε λίγο προς τα κάτω, ώστε να κολλήσει πάνω στο κέικ.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό πάνω σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σταθεί εκτός ψυγείου.
- Το καλύπτουμε παντού με την τρούφα, την οποία κολλάμε πάνω του με τα χέρια μας.