Πεντανόστιμα brownies με πλαντέινς και ινδοκάρυδο μία τέλεια ιδέα για το πρωινό ή το brunch.
Υλικά
2 μέτριες πλαντέινς, πολύ ώριμες (η φλούδα τους να είναι σχεδόν μαύρη), καθαρισμένες
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι βρώμης (ή σίτου για όλες τις χρήσεις, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ινδική καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού κακάο, κοσκινισμένο
2/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κοινή κρυσταλλική
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα αγελάδας
1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια ή καρύδια, καλά καβουρδισμένα (σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία) και χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε brownies με πλαντέινς και ινδοκάρυδο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί 18 εκ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα τις πλαντέινς και τις χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν (λιώνουν εύκολα).
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη σαν του κέικ.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά (συνήθως το μπράουνι θέλουμε να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό στο εσωτερικό του, γι' αυτό δεν έχει νόημα να δοκιμάσουμε τρυπώντας το με μαχαίρι).
Ξεφουρνίζουμε το μπράουνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε, το μπράουνι με πλαντέινς και ινδοκάρυδο, σε κομμάτια και σερβίρουμε.