Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Υλικά
250 γρ. χαλβάς αμυγδάλου ή βανίλιας
6 μήλα μεγάλα, καλύτερα κόκκινα
1 κουτ. σούπας βούτυρο κανέλα για πασπάλισμα
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Κόβουμε τον χαλβά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μήλα. Αφαιρούμε από την κάτω πλευρά (όχι από το κοτσανάκι) τον πυρήνα με τα κουκούτσια, χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Ξαναδίνουμε στα μήλα το αρχικό τους σχήμα βάζοντας ανάμεσα στις ροδέλες φέτες χαλβά. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 6 μεγαλούτσικα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Ακουμπάμε στο κέντρο του καθενός από 1 μήλο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ραντίζουμε με λίγο κονιάκ. Κλείνουμε τα αλουμινόχαρτα και τα βάζουμε απευθείας στη σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε τα μήλα για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα – θα πρέπει σχεδόν να λιώνουν. Τα βγάζουμε με γάντι κουζίνας, τα ξεδιπλώνουμε και σερβίρουμε.