Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
- 2 - 3 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
- 400 γρ. ινδοκάρυδο + 100 γρ. επιπλέον, για επικάλυψη
Διαδικασία
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά (εξαιρούνται τα 100 γρ. ινδοκάρυδο της επικάλυψης). Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει. Κατόπιν, πλάθουμε μπαλάκια σε ό,τι μέγεθος θέλουμε και τα κυλάμε στο υπόλοιπο ινδοκάρυδο ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Οι χιονούλες είναι έτοιμες για κατανάλωση, αν και είναι καλύτερα να τις αφήσουμε πρώτα να κρυώσουν στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.