Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΟ πιο καλοκαιρινός και δροσερός χαλβάς με σάλτσα μαστίχας και φράουλας θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
1/3 κουτ. γλυκού μαστίχα σε κρυστάλλους
250 γρ. φράουλες
250 γρ. χαλβάς βανίλια, σε χοντροκομμένες φέτες
Διαδικασία
Για την συνταγή του χαλβά με σάλτσα φράουλας χτυπάμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με τη μαστίχα στο μπλέντερ.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη 1/2 κούπα ζάχαρη.
Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να γίνεται σάλτσα, δηλαδή σε 8-10 λεπτά, προσθέτουμε την αλεσμένη μαστίχα με τη ζάχαρη.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς (30 λεπτά).
Βάζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα φράουλας.