Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη
- 2/3 του πακέτου μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
- 6-7 φράουλες πολτοποιημένες (όσο πιο αρωματικές είναι, τόσο γευστικότερο αποτέλεσμα θα έχουμε)
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Χοντροτρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε και τις φράουλες στο μούλτι. Ρίχνουμε τον φραουλοπολτό στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε το τρίμμα μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να γίνουν μια μάζα. Πλάθουμε μπαλάκια βάρους περίπου 15 γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για περίπου 30 λεπτά. Μετά τα κυλάμε σε κακάο ή σε τρούφα ή σε λιωμένη κουβερτούρα ή σε τρίμμα μπισκότου. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά πριν τα φάμε.