Υλικά
- 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 40 μπισκότα digestive με επικάλυψη σοκολάτας
- 500 γρ. κουβερτούρα, μπίτερ, ή λευκή
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Οταν το τυρί μαλακώσει και αφρατέψει, σταματάμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μείγμα τυριού. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μπαλάκια από την κατάψυξη. Καρφώνουμε ένα-ένα με πιρούνι και τα βουτάμε στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη, για περίπου 1 ώρα. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος.