Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 4 κουβερτούρες (500 γρ.)
- 120 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 maxi σοκοφρέτες ή 5 γκοφρέτες με επικάλυψη σοκολάτας
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί, ρίχνουμε μέσα το γάλα ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σπάμε σε ένα μπολ τις σοκοφρέτες και τις αναμειγνύουμε με 4 -5 κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας-γαλακτος. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 – 26 εκ. σε ένα δίσκο ή σε μία πιατέλα και αδειάζουμε εκεί τις σοκοφρέτες. Τις αφήνουμε λίγο στην άκρη να σταθεροποιηθούν.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.
Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τις σοκοφρέτες. Σχηματίζουμε κυματοειδείς γραμμές στην επιφάνεια της κρέμας χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες πριν την κόψουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.