Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 κιλό καρπούζι χωρίς κουκούτσια, ώριμο, καθαρισμένο (καθαρό βάρος)
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια. Ζυγίζουμε 200 γρ. καρπούζι και το στύβουμε με το χέρι κρατώντας τον χυμό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αυτό τον χυμό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το σιρόπι), ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως, για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το αδειάζουμε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα κομμάτια καρπουζιού και τον χυμό λεμονιού. Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά.
Εναλλακτικά, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 - 25 λεπτά, αφρατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές. Μυστικό Προτιμήστε μαύρη ζάχαρη, το αποτέλεσμα θα είναι γευστικά καλύτερο.