Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 240 γρ. άλειμμα πραλίνας-σοκολάτας (π.χ. Μερέντα, Nutella, NuCrema)
- 4 αυγά
Διαδικασία
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψί (να εξέχει από τα τοιχώματα ώστε να διευκολυνθούμε στο ξεφορμάρισμα). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Μαλακώνουμε το άλειμμα, ζεσταίνοντάς το ελαφρά σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, με το φτερό, για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε 1/3 του αλείμματος και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα αλείμματος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το αφρώδες μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.