Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
15 μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι μπερ
10 κουτ. γλυκού μαρμελάδα μπανάνα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αλείφουμε τα 5 μπισκότα με 1 κουτ. γλυκού μαρμελάδα. Ακουμπάμε πάνω τους από 1 μπισκότο. Τα αλείφουμε με 1 κουταλάκι μαρμελάδα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Πιάνουμε με μια τσιμπίδα το κάθε σαντουιτσάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Μυστικά:
Γίνεται να τα φτιάξουμε με δύο μπισκότα αντί για τρία και μία στρώση μαρμελάδας. Απλώς θα είναι πιο μικρά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μπισκότο θέλουμε, όπως και μαρμελάδα.
Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, μπορούμε να βουτήξουμε κάθε σαντουιτσάκι σε τρούφα, ινδοκάρυδο ή ξηρό καρπό.