Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝηστίσιμα, υγιεινά και θρεπτικά και με μόνο 2 υλικά αυτά τα σοκολατάκια είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας όλο τον χρόνο.
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. μακεδονικός χαλβάς βανίλια ή σοκολάτα
Μυστικά
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Διαδικασία
Για να κάνουμε τα σοκολατάκια με χαλβά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Θρυμματίζουμε μέσα στη σοκολάτα το χαλβά και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε θήκες για σοκολατάκια ή σε καραμελόχαρτα ή πάνω σε μια λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα σοκολατάκια με χαλβά να σταθεροποιηθούν για περίπου 1 ώρα.