Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝηστίσιμη σοκολατένια λιχουδιά με δύο μόνο υλικά για τις μέρες της νηστείας ή όσους θέλουν να προσέχουν την διατροφή τους όλο τον χρόνο.
Υλικά
3 κουβερτούρες (375 γρ.)
2 κούπες δημητριακά της αρεσκείας μας (όχι ίδια, παίρνουμε δύο ειδών και τα μοιράζουμε)
Διαδικασία
Για την συνταγή σοκολάτες με δημητριακά λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα σκεύος (ταψί, φόρμα, τάπερ) που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
Την απλώνουμε με μια σπάτουλα και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (10 λεπτά).
Θρυμματίζουμεόσογίνεται τα δημητριακά και ρίχνουμε τα μισά στην επιφάνεια της μισής σοκολάτας και τα άλλα μισά στην υπόλοιπη σοκολάτα.
Αφήνουμε τις σοκολάτες με δημητριακά να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν (τουλάχιστον 1 ώρα) προτού τις σπάσουμε σε μεγάλα κομμάτια.