Ιδανικό για τις κρύες νύχτες
Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε πορτοκαλόφλουδα και κανέλα
Υλικά
1 φλιτζ. νερό
1 κουτ. σούπας κακάο
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπρίκι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το κακάο. Αφήνουμε το ρόφημα να πάρει μια ελαφριά βράση, για περίπου 1 λεπτό από το σημείο κοχλασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε την πορτοκαλόφλουδα και την κανέλα και σερβίρουμε σε κούπα.
Μυστικά:
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με γάλα, λάιτ ή πλήρες.
- Αν δεν μας αρέσει άγλυκο, προσθέτουμε όση ποσότητα ζάχαρης θέλουμε.