Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Μανώλης Κάπα
Αποθήκευση για αργότεραΓια να φτιάξουμε το γεμιστό πεπόνι ξεκινάμε πλένοντας το πεπόνι. Κόβουμε από πάνω το καπάκι του.
Αδειάζουμε τα σπόρια και ένα μέρος της σάρκας. Αναποδογυρίζουμε το πεπόνι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς, αλλά όχι να σφίξει.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα στο πεπόνι.
Από πάνω αδειάζουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ώστε να μην σταθούν όλα τα κεράσια στον πάτο.
Κλείνουμε το πεπόνι με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Κόβουμε το πεπόνι σε μεγάλες φέτες και σερβίρουμε.
Υλικά
1 πεπόνι μεσαίου μεγέθους
1 φακελάκι σκόνη για ζελέ κεράσι (Εαν είναι μεγάλο το πεπόνι, θα χρειαστούμε δύο φακελάκια ζελέ)
1 χούφτα κεράσια
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το γεμιστό πεπόνι ξεκινάμε πλένοντας το πεπόνι. Κόβουμε από πάνω το καπάκι του (το κρατάμε) τόσο όσο να χωράει μέσα ένα κουτάλι της σούπας.
Αδειάζουμε τα σπόρια και ένα μέρος της σάρκας –όχι όλη, γιατί θέλουμε το ζελέ να έχει πεπονοπερίβλημα. Αναποδογυρίζουμε το πεπόνι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς, αλλά όχι να σφίξει.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα στο πεπόνι.
Από πάνω αδειάζουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ώστε να μην σταθούν όλα τα κεράσια στον πάτο.
Κλείνουμε το πεπόνι με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Κόβουμε το πεπόνι σε μεγάλες φέτες και σερβίρουμε.