Ένα εύκολο εποχιακό γλυκό του κουταλιού φράουλα, ο συνδυασμός της λεβάντας με τη φράουλα είναι ο λόγος που είναι τόσο μοναδικό και γευστικό.
Υλικά
1 κιλό φράουλες, κομμένες σε φέτες
300 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι φρέσκια ή ξερή λεβάντα (ή 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα)
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε μέτρια κατσαρόλα τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη λεβάντα.
Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το γλυκό να δέσει πολύ ελαφρά.
Αφαιρούμε το μυρωδικό.