Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓαρνίρουμε με αυτή παγωτό, γιαούρτι, τσιζκέικ, συνοδεύουμε κέικ και μπισκότα, ή την τρώμε με το κουτάλι.
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Κατόπιν, κόβουμε τα κοτσανάκια τους. Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τις φράουλες. Τις αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Επειτα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 - 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε άλλο σκεύος. Συνεχίζουμε το βράσιμο των υγρών για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν σε ελαφριά σάλτσα. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο σκεύος με τις φράουλες και την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη χρησιμοποιήσουμε