Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 6 κουτ. σούπας μερέντα
- 2 κουτ. σούπας φουντούκια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του ταψιού με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την απλώνουμε πάνω στη λαμαρίνα. Την αλείφουμε με τη μερέντα. Πασπαλίζουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ώστε να πάνε παντού. Τυλίγουμε από τη μία πλευρά τη σφολιάτα σε ρολό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά ώστε να συναντηθούν και να ενωθούν τα δύο ρολά στο κέντρο. Αλείφουμε το σημείο της ένωσης με νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Κόβουμε σε λεπτές και ισόπαχες φέτες, τις οποίες απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε τα παλμιέ για 10 λεπτά.
Μυστικά:
- Δεν βάζουμε πολλή μερέντα γιατί ξεχειλίζει από τις άκρες της σφολιάτας και δεν είναι ωραία τα μπισκότα.
- Μπορούμε και να παραλείψουμε τους ξηρούς καρπούς.