Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 100-125 γρ. κουβερτούρα
- 3 μπανάνες
- 120 γρ. παγωτό βανίλια
- 1 κουτ. σούπας τρούφα
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και κόβουμε την καθεμία στα 4. Με ένα μικρό κουτάλι σχηματίζουμε στη μία πλευρά κάθε κομματιού ένα λακκουβάκι. Προσέχουμε η άλλη πλευρά κάθε κομματιού να μείνει ανέπαφη, για να είναι σαν βάση.
Βουτάμε το κάθε κομμάτι, από την πλευρά που είναι το λακκουβάκι, στη λιωμένη κουβερτούρα. Ακουμπάμε τις μπανανομπουκιές σε μια πιατέλα. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Για πιο γρήγορα, τις βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε, γεμίζουμε με παγωτό το κάθε λακκουβάκι. Και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.