Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠανεύκολη λιχουδιά, αυτά τα μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας είναι ιδανικά για εκείνες τις στιγμές που έχουμε όρεξη για κάτι μικρό, γλυκό και υγιεινό.
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
4 μπανάνες (ούτε άγουρες, ούτε πολύ ώριμες)
Μυστικά
Αν θέλουμε, προτού στεγνώσει η επικάλυψη γαρνίρουμε κάθε ροδέλα με ένα κομμάτι καρυδιού.
Οσο πιο υψηλή η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο περισσότερη ώρα χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Τα γλυκίσματα αυτά είναι για άμεση κατανάλωση, αφού, αν μείνουν πολύ στο ψυγείο, η σοκολάτα θαμπώνει και η μπανάνα μαυρίζει.
Διαδικασία
Για τα μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μετρίου πάχους.
Καρφώνουμε κάθε ροδέλα με μια πιρούνα και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Ακουμπάμε τα μπανανο-σοκολατάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο ώστε να τα σερβίρουμε δροσερά.