Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 δόση «Κρέμα σοκολάτας του 10λέπτου»
- 2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια (των 200 γρ. - βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις φρυγανιές και τα κριτσίνια ή με τα μπισκότα)
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε την κρέμα ακολουθώντας τα βήματα 1 έως και 3 της συνταγής «Κρέμα σοκολάτας του 10λέπτου». Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1 ώρα. Καλύπτουμε με μία στρώση σφολιατίνια ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ., φροντίζοντας να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.
Όταν κρυώσει η κρέμα, απλώνουμε τη μισή στα στρωμένα σφολιατίνια. Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από σφολιατίνια και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προτού σερβίρουμε, θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που περίσσεψαν και γαρνίρουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ. Τέλος, πασπαλίζουμε με την άχνη.
Μυστικά:
- Χρησιμοποιούμε τα σφολιατίνια ολόκληρα, γιατί, αν τα κόψουμε κατά μήκος στη μέση, οι στρώσεις θα βγουν φτενές.
- Προτιμάμε τα σφολιατίνια που είναι ελαφρώς γλασαρισμένα, γιατί αυτά είναι λιγότερο ευάλωτα στην υγρασία της κρέμας.