Συνταγή: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 2 μπανάνες μεσαίου μεγέθους
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 μπάλες παγωτό βανίλια
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη προσθέτουμε τις μπανάνες. Τις μοιράζουμε προσεκτικά σε δύο μπολ. Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό σε κάθε μπολ.
Μυστικά:
- Αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω και σιρόπι σοκολάτας.
- Προσοχή να μην καούμε όσο φτιάχνουμε την καραμέλα, αν και εδώ γίνεται πολύ σύντομα.