Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια πανεύκολη κρέμα λεμονιού με ευχάριστη οξύτητα, ιδανική για επιδόρπιο. Σερβίρεται σε μικρές ποσότητες, γιατί είναι πλούσια σε γεύση.
Υλικά
750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
Μυστικά
Αυτή την εύκολη και αυτοσχέδια ξινόκρεμα μπορείτε επίσης να την απλώσετε στην επιφάνεια ενός κλασικού λευκού τσίζκεϊκ.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την κρέμα λεμονιού, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε και ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας. Η κρέμα θα πήξει αμέσως.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και γεμίζουμε μικρά ατομικά μπολ ή ποτήρια.
Τοποθετούμε τα ποτήρια με την κρέμα λεμονιού στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.