Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια δροσερή κρέμα για τους λάτρεις των λευκών γλυκών, με το χαρακτηριστικό άρωμα του πικραμύγδαλου που της δίνει η σουμάδα.
Υλικά
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (δηλαδή 4 φύλλα των 5 γρ. ή8των2,5γρ.)
200 γρ. σουμάδα
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
Διαδικασία
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Την αποσύρουμε λίγο προτού αρχίσει να βράζει.
Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό και τα ρίχνουμε στην καυτή σουμάδα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και έπειτα ενσωματώνουμε το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Τότε παίρνουμε ένα τουλπάνι*, καλύπτουμε εσωτερικά μια βαθιά φόρμα ή ένα μεγάλο δοχείο από γιαούρτι και αδειάζουμε την κρέμα.
Αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλπάνι.
Σερβίρουμε με γλυκά κουταλιού.