Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Τα φρούτα που κατοικοεδρεύουν στο ψυγείο του μέσου νοικοκυριού πρωταγωνιστούν στα επιδόρπια μας.
Υλικά
4 μεγάλα και σφιχτά μήλα
50 γρ. ζάχαρη
2 ξυλαράκια κανέλας
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κομπόστα μήλο, καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το καθένα σε 8 κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα σκεπάζουμε με λίγο νερό.
Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς να διαλυθούν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα μοιράζουμε σε περίπου 6 - 8 μεγάλα ποτήρια του κρασιού, τα οποία γεμίζουμε μέχρι τη μέση μαζί με το σιρόπι που υπάρχει στην κατσαρόλα.
Διατηρούμε την κομπόστα μήλο στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε, ή την καταναλώνουμε χλιαρή.