Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΚαι παγωτό και καραμέλα. Και εύκολο και μόνο με 3 υλικά. Τι άλλο να ζητήσουμε;
Υλικά
600 ml (3 κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα, από το ψυγείο
220 γρ. (1 κούπα + 1 κουτ. σούπας) ζαχαρούχο γάλα
60 γρ. (4 κουτ. σούπας) έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (το βρίσκουμε μαζί με τα απλά ζαχαρούχα σε όλα τα σούπερ μάρκετ, καθώς και σε ρωσικά παντοπωλεία) - το βάζουμε σε μπρίκι και το βυθίζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να ζεσταθεί και να γίνει πιο ρευστό
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα σαν γιαούρτι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο με καπάκι (ή το καλύπτουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη) και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά, για όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει.
Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Βυθίζουμε σε ζεστό νερό την ειδική κουτάλα παγωτού (σκουπ) και μοιράζουμε μπάλες από το παγωτό σε μπολ ή βαθιά ποτήρια.
Περιχύνουμε κάθε μερίδα με το ρευστό καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σερβίρουμε αμέσως.