Συνταγή: Γρηγόρης Γαστεράτος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔεν περιμένουμε ούτε στιγμή! Αγοράζουμε τα κεράσια και σε λίγη ώρα έχουμε μια φανταστική γρανίτα.
Υλικά
- 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος)
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα κεράσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε περισσότερα. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.
Μόλις παρέλθει ο χρόνος, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μετά τις 2 ώρες, βγάζουμε τα κεράσια από την κατάψυξη και το σιρόπι από το ψυγείο και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε δόσεις. Πολτοποιούμε και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λίγο δυόσμο.