Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝηστήσιμα και υγιεινά.
Υλικά
- 120 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
- 120 γρ. μέλι (προσοχή, να είναι ρευστό)
- 100 γρ. ταχίνι
Διαδικασία
Βάζουμε και τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τυλίγουμε το μείγμα με μεμβράνη ή με λαδόκολλα, δίνοντάς του, όσο γίνεται, σχήμα μπαστουνιού.
Το αφήνουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να μπορεί μετά να κόβεται. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα μία λαμαρίνα (ή ένα ταψί). Κόβουμε το μείγμα σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 10 - 12 λεπτά.
Ανάλογα με το πάχος τους, θα βγουν πιο μαλακά ή πιο τραγανά. Οταν κρυώσουν εντελώς, τα φυλάμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς.