Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο χρώμα του θερμό, λαμπερό, η γεύση του γλυκιά και ντοματένια. Μέσα από το πυκνό σιρόπι, αναδύονται ολόκληρα κομμάτια από ντομάτες και μήλα.
Υλικά
400 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
250 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
300 γρ. ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική
30 γρ. τσίπουρο
Διαδικασία
Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, τα μήλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν το γλυκό αρχίσει να δένει και γίνουν κάπως διάφανα τα μήλα, ρίχνουμε το τσίπουρο, συνεχίζουμε τον βρασμό για 1 ακόμη λεπτό και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.