Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς
Αποθήκευση για αργότεραΣυνοδεύει τέλεια κρεμώδη γλυκά όπως το μουχαλεμπί, ταιριάζει με γιαούρτι αλλά τρώγεται και σκέτο.
Στέλλα Κόλυβα
Υλικά
400 γρ. ροδοπέταλα, ιδανικά από μαγιάτικα τριαντάφυλλα (οπωσδήποτε αράντιστα), πλυμένα και καλά στεγνωμένα
1.200 γρ. ζάχαρη
1.800 ml νερό
2 κουτ. σούπας ξινό, αραιωμένο με 2 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία
Για το γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ξεκινάμε βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα ροδοπέταλα και τα βράζουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό και να έχουμε ένα βαρύ σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξινό με το νερό.
Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε το γλυκό τριαντάφυλλο σε αποστειρωμένα βάζα.