Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤα φρούτα που κατοικοεδρεύουν στο ψυγείο του μέσου νοικοκυριού πρωταγωνιστούν στα επιδόρπια μας.
Υλικά
8 πορτοκάλια
ζάχαρη, όση και το βάρος των βρασμένων πορτοκαλιών
1 ξύλο κανέλας
Μυστικά
Ζυγίζουμε τις ροδέλες, για να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσουν στον ίδιο χρόνο.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το γλυκού του κουταλιού πορτοκάλι, πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά (ο χρόνος μετράει από το σημείο κοχλασμού).
Μετά αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο.
Βράζουμε τα πορτοκάλια για άλλα 10 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Κόβουμε πρώτα τις δύο άκρες κάθε πορτοκαλιού. Έπειτα κόβουμε όλα τα πορτοκάλια σε ροδέλες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια που τυχόν βρίσκουμε.
Κόβουμε κάθε ροδέλα στη μέση.
Ζυγίζουμε τα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ίσου βάρους ζάχαρη και την κανέλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να δέσει το γλυκό.
Όπως είναι καυτό, το μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
Σφραγίζουμε με τα καπάκια τους, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν.