Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠολύχρωμες μπουκίτσες λευκής σοκολάτας με φιστίκια.
Υλικά
- 400 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
- 150 γρ. φιστίκια πράσινα, ωμά και καθαρισμένα
Διαδικασία
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο. Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας καλά.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο ταψί. Ρίχνουμε και απλώνουμε εκεί το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, για περίπου 2 ώρες. Ενδιαμέσως, προτού πήξει εντελώς, το κόβουμε σε κυβάκια, γιατί μετά θα είναι δύσκολο.