
Κείμενο: Νικολέτα Δελατόλα - Φώσκολου
Φωτογραφία: Στεφανία Βασιλείου @TETIFLAKES
Αποθήκευση για αργότεραΔεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό το γλυκό, που με μερικές απλές κινήσεις και μια στάση στο ψυγείο είναι έτοιμο, ανάλαφρο και δροσερό.
Υλικά
- 1 κουτί σκόνη ζελέ λεμόνι (κάθε κουτί έχει μέσα 2 φακέλους)
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κονσέρβα ανανά (δεν χρησιμοποιούμε φρέσκο ανανά, γιατί έχει ένα ένζυμο που θα εμποδίσει την πήξη του ζελέ)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ζελέ με γιαούρτι και ανανά φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με ένα σύρμα, για να μαλακώσει και να γίνει ομοιογενές, και προσθέτουμε το ζελέ, αφού κρυώσει. Ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας, όχι πολύ μεγάλη, ή σε ένα μικρό πυρέξ ή σε ατομικά μπολ ή φορμάκια.
- Στραγγίζουμε τις ροδέλες ανανά από το σιρόπι και τις ταμπονάρουμε με χαρτί.
- Γαρνίρουμε με αυτές το γλυκό.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να σφίξει.