Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια παραδοσιακή γαλλική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδια ποσέ, βρασμένα σε σιρόπι.
Υλικά
250-300 γρ. ζύμη για τάρτες (σαμπλέ, μπριζέ ή σουκρέ)
300 γρ. κρέμα αμυγδάλου
4 μεγάλα αχλάδια κομπόστα, στραγγισμένα, κομμένα κάθετα στη μέση
Διαδικασία
Για την Tarte Bourdaloue, σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη που επιλέξαμε σε φύλλο με διάμετρο περίπου 28 εκ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα με διάμετρο 22-24 εκ. και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν από το σκεύος.
Κόβουμε τα αχλάδια κομπόστα σε λεπτές φέτες και τις τακτοποιούμε όμορφα στην επιφάνεια της κρέμας αμυγδάλου.
Ψήνουμε την τάρτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για περίπου 15 λεπτά.
Αφήνουμε την Tarte Bourdaloue να κρυώσει και σερβίρουμε.