Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤιμούμε τα προιόντα του τόπου μας και φτιάχνουμε συνταγές με το εξαιρετικής ποιότητας Premium Κυπριακό ουίσκι Kythrea από την Aristides Distilling.
Υλικά
- 750 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια
- 300 γρ. γλυκά του κουταλιού (κιτρόμηλο, καρπούζι, σύκο, πράσινο κιτρομηλάκι)
- 3 κουτ. σούπας Kythrea Single Malt Whisky
Μαγειρεύουμε με Kythrea
Single Malt Whisky
Διαδικασία
- Κόβουμε τα γλυκά σε κομματάκια και τα ανακατεύουμε με το Kythrea Single Malt Whisky.
- Καλύπτουμε μια ορθογώνια φόρμα 10x30 εκ. με πλαστική μεμβράνη και απλώνουμε στον πάτο τα μαριναρισμένα γλυκά. Μαλακώνουμε λίγο το παγωτό και το βάζουμε πάνω στα γλυκά, πιέζοντας ελαφρώς.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και παγώνουμε.
- Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.