Φωτογραφία: The eaters / Δημήτρης Αλβανός
Αποθήκευση για αργότεραΜια μους με 300 Kcal/μερίδα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D, και καλή πηγή καλίου, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β12 και φωσφόρου.
Μανώλης Στήθος
Υλικά
- 500 γρ. σοκολάτα bitter χωρίς ζάχαρη (στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές τέτοιες σοκολάτες, οι οποίες περιέχουν άλλα γλυκαντικά, όπως η μαλτιτόλη και η στέβια – ανάλογα με τη μάρκα και τη σύσταση, έχουν περίπου 40-100 λιγότερες θερμίδες ανά 100 γρ. σε σχέση με τις κανονικές μαύρες κουβερτούρες)
- 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 500 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
- τριμμένη σοκολάτα και κακάο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για τη μους ξεκινάμε τεμαχίζοντας τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και στερεώνουμε στο χείλος της ένα μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ στο οποίο ρίχνουμε τη σοκολάτα. Όση ώρα λιώνει, την ανακατεύουμε για να μην καεί.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα με μια μαρίζ.
- Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα το γιαούρτι σε ένα μπολ με σύρμα χειρός ώστε να γίνει σαν κρέμα και να γυαλίσει και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας καλά.
- Μοιράζουμε σε 8-10 ποτηράκια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει (3-4 ώρες). Αν θέλουμε, σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και σκόνη κακάο.