Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΌπως σημειώνει η κλινική διατροφολόγος Msc Μαρία Μπίζιου, τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολυφαινόλες, ένα γκρουπ από φυτοχημικές ενώσεις που προστατεύουν το κύτταρο από δομικές βλάβες, καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην καλή υγεία στο σύνολό της. Σ’ αυτή τη μαρμελάδα, που έχει 25 Kcal/κουταλάκι του γλυκού, συνδυάζονται με πολτό μήλου και κάποιο φρέσκο μυρωδικό – μπορούμε να βάλουμε εστραγκόν, δυόσμο, μέντα ή βασιλικό, ανάλογα με το τι μας αρέσει.
Μανώλης Στήθος
Υλικά
- 1.000 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους, κομμένα στα δύο
- 150 γρ. πολτός μήλου (πολτοποιούμε κομμάτια μήλου στον πολυκόφτη, χωρίς τις φλούδες τους)
- 10 γρ. φρέσκο εστραγκόν ή δυόσμος ή μέντα ή βασιλικός, ψιλοκομμένος (με διαφορετικό αρωματικό αποτέλεσμα)
- 30 γρ. χυμός λεμονιού
Μυστικά
25 Kcal/κ.γλ.
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.